One Step At A Time


Hurry up and wait

So close, but so far away

Everything that you've always dreamed of

Close enough for you to taste

But you just can't touch



You wanna show the world, but no one knows your name yet

Wonder when and where and how you're gonna make it

You know you can if you get the chance

In your face as the door keeps slamming

Now you're feeling more and more frustrated

And you're getting all kind of impatient waiting



We live and we learn to take

One step at a time

There's no need to rush

It's like learning to fly

Or falling in love

It's gonna happen and it's

Supposed to happen that we

Find the reasons why

One step at a time



You believe and you doubt

You're confused, you got it all figured out

Everything that you always wished for

Could be yours, should be yours, would be yours

If they only knew

When you can't wait any longer

But there's no end in sight

when you need to find the strength

It's the faith that makes you stronger

The only way you get there

Is one step at a time

 


Melimpah-ruah kasih sayang yang Engkau kurniakan buat hambaMu
Terima kasih, Ya Allah
Salam kasih dan sayang jua kutitipkan buat Rasulullah s.a.w
pembawa rahmat buat sekalian alam


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah
bahagia bila dapat selalu pulang ke rumah
setiap minggu
kalau dapat
kenapa?
macam-macam spekulasi

"muka berseri-seri"
"cincin tanya"
"rombongan datang"

hakikatnya

-AKU HOMESICK-

mudah kan?

^_____^

bila kt rumah
hanset tabur di mana-mana
not to concern

bila kt kampus
belek-belek memori fon

Owh??

lacrimal gland function very well
dan
terasa seperti sedang makan
~ gula-gula kapas ~


video


&

video


Subhanallah..

Adik
akak juga selalu rindu...

T_T




- R..I.N.D.U -

-Sayangi keluarga di situlah bahagia-

-syurga dunia-

Ya Rahim..
Engkaulah pencetus segala kasih sayang
moga dengan kasih sayang ini menjadi wadah buat kami untuk menggapai redhaMu
 Rahmatilah ibu dan ayahku
juga adik-beradikku yang tujuh orang ini
serta seluruh umat muslimin muslimat yang Engkau redhai

amiin
Ya Rabbal 'alamiin

Bismillahirrahmanirrahim..
Segala puji-pujian buat Yang Maha Adil dan Yang Maha Mengetahui...
Tiada Tuhan selain Engkau, wahai Allah...
Sesungguhnya kami ini selalu berbuat zalim pada diri kami sendiri...
Selawat dan salam buat Rasulullah s.a.w..qudwah hasanah terbaik buat seluruh umat..moga kita mendapat syafaat di hari yang tiada keraguan padanya..Yaumul Akhir~


ISU PEMBATALAN KONSERT THE TIMES @ Festival International Johor Horse Show







camni pemikiran dan kata-kata
modal insan yang akan mengisi kekosongan pentadbiran negara akan datang..
tapi tak terkejut..sebab dah biasa dengar..
yang membantah ni yang jadi luar biasa
-ASING-





Otai Pro M skg?check out, dude.. iskandar zulkarnain



sekali-kali aku tak redha pemandangan begini dalam kampus UTM!!

Nak release dengan tekanan dari menuntut ilmu, kamu cari yang lagha..
mana keberkatannya?
Balik dari konsert, lagi huru hara..
sakit kepala, sakit jiwa..
bunyi kat konsert boleh mencapai sehingga 120 dB
Tahap bunyi yang melebihi 80 dB adalah berpontensi merosakkan pendengaran jika berpanjangan..
pegi konsert selalu..
pekak telinga mu lama2..
mau??

KENAPA BANTAH?

                                        RUJUKAN : GARIS PANDUAN HIBURAN DALAM ISLAM

Jawatankuasa Syariah memutuskan sebulat suara untuk meletakkan syarat-syarat berikut untuk mengharuskan nyanyian:


i. Tujuan penganjuran nyanyian untuk kebaikan

ii. Berpakaian sopan serta menutup aurat

iii. Tidak bercampur aduk lelaki perempuan sehingga menimbulkan fitnah dan merangsang kemaksiatan

iv. Senikata/ lirik bermutu dan tidak bercanggah dengan hukum syarak

v. Tempat dan gaya persembahan yang tidak mengundang maksiat


HOW ABOUT NON-MUSLIM??
DALAM PERLEMBAGAAN
ISLAM ADALAH AGAMA RASMI MALAYSIA
MAKA
TIADA ISU
IT'S APPLICABLE TO ALL TO REFER
AM I RIGHT?
-betulkan kalau aku salah-
  
Sebagai seorang intelek yang berfikiran rasional dan matang, cuba fikir-fikirkan..
Perlu ke perkara-perkara yang sebegini dipersembahkan dan dihadam oleh kita?
Alasan yang digunakan selain nak dapatkan autograf, adalah untuk release tension..
Aku pun layan je muzik..betul weii...
Aku setuju sangat2..memang boleh release..
tapi bijak la nak memilih..
kalau dengar muzik yang lu pilih tu
kasi hidup lu makin serabut, wakpe lu amik jugak?
serabut tolll....~

.:: take this ::.

i do share because i care!
ii- terbaik


p/s ::
tetiba lak ada kenyataan dari 'berlepas diri' dari front liner mahasiswa nih..
Majlis Eksekutif lak tuh~
TAKUT KENA HENTAM KE,BEB??


-sekian untuk renungan-

Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...^_^
Selawat dan salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad s.a.w yang dirindui dan dikasihi oleh sekalian ikhwan akhir zaman..

Sekarang jadi tak suka bercakap..
Hanya memandang dan memerhati..
Gejala peningkatan usia atau petanda 'kemurungan'?
=)
Wallahu'alam~

Fokus untuk beraksi di gelanggang berbeza
Transition in progress..berbeza tapi ini yang terbaik!
take a look~


Mc Graw Hills dan sekalian siblings menggantikan kertas kerja dan minit


planner dan fail kini berganti dengan komponen dan litar


mungkin ini dulu ceruk peta UTM transform kepada current flow,elektrod dan amplifier


"selalu sangat merempit ye..tangan nie malas pegang buku..meh, gigit die!" kata pulse oximeter


pegawai HEMA kini menjadi supervisor

**........................................**


sekitar PRK
last student fulfill his responsibility..lucky one~


DSI..pengiraan undi calon umum


Pertemuan dua generasi..induksi MPM FKE



**..........................................**

New experience..harmony


**.....................................**

..:: take this ::..

Pergerakan harian juga kian berubah...
masih bersisa tugasan
sedikit demi sedikit koordinasi fokus beralih darjah pada akademik
Alhamdulillah..ini peluang Allah bagi..
BERSYUKUR!

**................................**

kita datang berbekal amanah
fitrahnya tanpa sepalit noda
usah mengharap kembali menjadi kain putih
tapi berusahalah
untuk kembali
menjadi kain dengan palitan warna yang indah
-salam mujahadah-