Semalam 31 Disember 2010, jam 8.59pm.. aku telah berjaya menatap dan mengucup tangan ibunda tercinta seterusnya ayahanda tercinta dalam istilah "yeah, aku balik kampung!"

Ini adalah mesej melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS) yang aku terima dari adik tercinta jua setelah kali terakhir aku pulang ke rumah pada 12 Disember 2010..

"Salamun'alaik, mak kate, akak tak balik takpe..anak mak yg lain ada.mak kate, hari jadi mak pun mak terlupa.."

"tak nak jadi anak solehah ke?kalau kita sakitkan hati mak..tak sempat minta maaf..macam mana ye?akak, orang yang banyak buat ibadah tapi nak meninggal susah nak mengucap sebab sakitkan hati mak.."

"Akak jangan marah adik, adik takut juga kalau adik terlupa pasal nie..akak, mak ayah..baik sangat-sangat..jaga kita dari kecil..ajar kita kenal dunia dan akhirat..mak nangis, mak terasa dengan akak.."

woO...counting the duration..
12hb kire burn..
31hb juga burn..

13 hingga 30 Disember 2010..bape hari wahai Siti Sifir?
ade dalam dua minggu lebih la kan..
Nope.. i hate approximate n assumption..
okey..okey..
berapa?ye..18 hari!
18 hari mak ayah dan adik-adik tak tatap raut wajahku secara live~

ada macam 18 tahun aku tak balik rumah kan, bila adik aku bagi mesej macam nie..
aku mula bermonolog..
apsal kau tak balik rumah, mie?adik-adik lain yang enam orang tu, complete set dah ada kat rumah..
tinggal kau sorang je yang tak balik lagi..
saje kau biar mak yang tak jenuh tanya dah ada atas bas ke belum..
kau tau tak, kau da goncang 'arasy Allah dengan titisan air mata mak tu..
dosa besar tahu tak?tak cium bau syurga nanti!

ayah tu kau tahu macam mana pulak?entahkan menangis jugak..
walaupun tak menitis air mata di pipi..

Ye, anak derhaka aku nie kan..tak kenang budi..tak kenang jasa..

kejap..kejap..kejap....
aAaAaAAAaaAaAAAAAAaaaaAAAAAAAAAargGhH!!!!!!

cukuplah 3 harkat aku meningkatkan getaran vokal dalam studio hati aku nie..

woi..aku tensi woi!!
Dekan da bagi tarikh terdekat tengah bulan nie untuk present research fke tuh..
Program ARDF still kena ulang-alik hema untuk progress..
Tolak program kehadiran wajib yang tak menuntut untuk aku berada di Langat..
Poket sempit total up RM 62.40 hulur pada cik kaunter bas untuk aku pulang dengan kadar kekerapan yang tinggi..
ape aku duduk-duduk hadap facebook dan chatting YM ke sampai tak balik nie?
melepakkah aku?liburankah aku?jadah sangat ke duk rumah tu?

sampai pakai senjata air mata plak heret aku insan yang hina lagi bersalut noda dan dosa nie..
yang tak reti nak balik rumah masa cuti semester..
yang tak reti nak senangkan hati mak ayah dengan selalu balik rumah..
yang tak reti bagi contoh yang baik pada adik-adiknya..
  
bahasa apa kau cakap nie,mie?

-bahasa suka hati-

diulang sekali lagi,
AKU TENSI!!

.:: take this ::.

korang nilai la..bila penulisan ini, tiada mulanya dengan kata puji dan syukur buat Dia..

"ALLAH.."
Ya Latif..Ya Latif..Ya Latif
Lembutkan hati kami semua dengan cahaya petunjukMu...

boleh tak aku nak test vokal lagi???

4 comments:

Salam...mimie
don't tensi2..
InsyaAllah,Allah akan tolong mimie...
it just 4 while
'jom! belanja famili pisang goreng'

Semoga dipermudahkan...^__^

wslm,k.v..
uhuk3..ye..sy pon takmo tensi2...
mudah2an btul la 'a while' tu...
positif2!!

pisang goreng??mengidam eh?haha..cari dalam lumpur la..kot2 ade..keh3..
jom, pisang goreng!

~menangisi nasib si baju~

salam..
oh sudah tdk mendgr cik umi test vokal...hehe
cik umi sbr yer.. bile msg2 mule menuntut hak mreka.. tunaikan dgn semampunya. mmg byk perkara yg perlu dikorbankn saat2 cmni. be strong k.. dont tensi2 yer...sengih slalu..=)
~oh...pisang goreng tmn u~

wslm,ms.ck!
hehe..no no no more tensi..
cool2..i kan macho~
cewah...!

itu la..yg penting tenang2 aja kan..
doakan sy ye..ms.ck...=)

~rindu cik su!=p

Post a Comment